Nieuws

Onze Kanjer Pheline ligt weer in het ziekenhuis.

By oktober 7, 2016No Comments

Wat doe je als Stichting als je hoort dat een van je speciale kanjers helaas weer in het ziekenhuis ligt? Juist, dan ga je op bezoek en probeer je haar even lekker te verwennen. Onze Kanjer Pheline ligt weer in het ziekenhuis omdat de leukemie is terug gekomen, een boodschap die haar ouders op 20 september te horen kregen en sindsdien zijn wondermeisje Pheline en haar ouders niet uit onze gedachten geweest.

Pheline is een heel mooi meisje van 5 jaar dat wij in januari van dit jaar leerden kennen nadat zij met haar ouders fotoos zijn wezen maken. Zij was toen al het meisje met de langste kanjerketting.

  • 191 Chemobehandelingen
  • 288 Prikken
  • 99 Injecties
  • 30 Bloedtransfusies

Toen zij 2 jaar was kreeg ze voor het eerst leukemie, op zich had het behandeld kunnen worden was het niet dat zij er een schimmel in haar hoofd en rug bij kreeg. De artsen zagen het somber in maar door een wonder konden ze toch gaan behandelen. Helaas heeft ze hier wel een blijvende dwarsleasie aan overgehouden. Maar ze kon behandeld worden dus vol hoop gingen Pheline en haar ouders de behandeling in. Het leek dus heel goed te gaan tot ze 16 september weer in het ziekenhuis terecht kwam en op 20 september het nieuws volgde dat de Leukemie terug was. Hoe erg dit al was het was nog niet genoeg.

PhelineDoor een blokkade in haar rug (als gevolg van de schimmel)kan ze niet op de normale manier behandeld worden omdat die blokkade zorgt dat het vocht in haar ruggenmerg niet doorstroomd dus is er voor een andere manier gekozen, ze heeft nu een drain in haar hersenen waardoor de chemo binnenloopt. Op 3 oktober werd er gevreesd dat zij ook hersenvliesontsteking heeft maar zoals het er nu uitziet is dat niet het geval.

Nadat we eerder een oproep deden voor kaarten voor Pheline…. een actie die eh nogal is aangeslagen aangezien er zakken vol kaarten gestuurt zijn,waar de postbode nog steeds rugklachten van heeft, ruim 30 heliumballonnnen waardoor hallmark zelf heeft gebeld wat er allemaal aan de hand was en daarna zelf een grote ballon stuurde en een aanvraag van Metro Nieuws voor een interview (wat de ouders afgehouden hebben) mochten we gister dus op bezoek bij haar. Als stichting wil je dan natuurlijk niet met lege handen komen dus zijn we eerst gaan shoppen. Voor Pheline namen we een lekker zachte knuffel mee en omdat zij alleen maar ligt en niet uit haar kamer mag hebben we een tablet voor haar gekocht zodat de lange dagen wat leuker door kan komen. Ze kan nu filmpjes kijken, spelletjes doen en skypen met haar vriendinnetje . Voor haar zusje ( die nu bij haar lieve opa en oma “woont”) een pratende knuffel en voor papa en mama een lekker grote doos met quality street.

De bedoeling was dat we het af zouden geven en met papa en mama koffie zouden drinken maar wat een verrassing!!!!! Pheline was wakker EN we mochten bij haar naar binnen dus voor ons een heerlijke verrassing. Ze had die ochtend een nieuwe drain in haar hoofd gekregen dus nog een beetje last van de narcose maar toen ze de kadootjes kreeg kwam er een prachtige lach te voorschijn,wat een mooi kado voor ons. Nadat de kadootjes waren uitgepakt werd het tijd voor haar om te gaan slapen en zijn wij met papa Arjan en haar lieve oppas koffie gaan drinken, Pheline kan niet slapen als mama ook niet slaapt dus mama bleef bij haar. Wij dachten dat mama in slaap was gevallen dus net toen wij weg wilden gaan na een gezellig half uurtje kwam mama de kamer uit bij Pheline, ze liet horen dat Pheline heerlijk lag te slapen met een liedje op de tablet dus het kado werd meteen in gebruik genomen. We zijn met zn 5jes teruggegaan naar de koffiekamer en hebben gezellig koffie zitten drinken. Het was erg gezellig en als we nog niet vol bewondering waren voor haar ouders werden we dat nu wel. Wat een enorm sterke lieve mensen zijn jullie, zoals jullie met deze ellendige situatie omgaan ….we zijn er nog stil van….

Wat ons vooral erg heeft geraakt was het verhaal over het avondeten. De ouders zijn 24/7 bij hun kinderen. De kinderen krijgen alle liefdevolle verzorging die nodig is, de verpleging is geweldig ook voor de ouders maar als je dan hoort dat er door bezuinigingen geen eten voor de ouders beschikbaar is, er een restaurant is dat om half 3 sluit dan krijg je toch wel even een raar gevoel in je buik. Ik heb echt vol ongeloof en met open mond zitten luisteren. Gelukkig is er een enorm lieve achterban die kookt en vaak ook het eten naar het ziekenhuis brengt want ja het is keihard nodig want de ouders moeten echt op krachten blijven.

Als je de geschiedenis van Pheline kent begrijpt u hopelijk dat wij als stichting een zijpad hebben genomen. Wij zijn geen kadootjes-stichting maar dit verhaal…..we hebben een uitzondering gemaakt voor dit enorm lieve gezin wat het zo zwaar heeft en zo positief in het hele verhaal staat. Pheline was ook een van de meisjes die als foto meeging met ons op de corsoboot dus ze heeft een heel speciaal plekje in de stichting veroverd met haar lach.
Dankzij onze sponsoren zoals de Bernadetteschool en de Ouverture die ons enorme bedragen hebben geschonken om ons werk te kunnen doen konden wij dit doen en hier waren, zijn en blijven wij zo dankbaar voor.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.