Voltooide wensen

De heerlijke wens van Duncan

By maart 3, 2016No Comments

Duncan bij de Leukste Taarten ShopWoensdag 2 maart was de wens dag voor Duncan. Duncan is een lieve, spontane en creatieve jongen van 9 jaar die de pech heeft met cystic fibrosis, of in “gewoon Nederlands” Taaislijmziekte.

Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte) is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening. Ieder mens heeft kliertjes in het lichaam die slijm afscheiden. Dit slijm voert afvalstoffen af, zoals ingeademde stofdeeltjes en bacteriën. Daarnaast transporteert het verteringsstoffen van de alvleesklier naar de dunne darm. Bij mensen met CF is het slijm door een genetische afwijking uitzonderlijk taai. Het kan daardoor zijn functies onvoldoende vervullen, met als gevolg dat organen zoals de longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaan functioneren.

Aankomst bij de lekkerste taarten shop

Nadat we contact met zijn moeder hadden gehad zijn we op zoek gegaan naar een creatief uitje en kwamen uit bij de leukste taartenshop in Naaldwijk.

Duncan heel blij in de leukste taartenshopDeze winkel is werkelijk het paradijs voor iedereen die graag zelf taarten bakt. Je kunt het zo gek niet opnoemen op taartengebied of ze hebben het. Bakmixen, decoratie, marsepein, fondant maar ook gereedschappen, taartvormen, uitsteekvormpjes , verpakkingen, presentatie materiaal maar ook alles voor degene die een glutenvrij-dieet hebben.

Echt de moeite waard dus om eens binnen te wandelen, want vind je het net zo geweldig als wij het vonden maar geen idee hebt hoe, wat waar? Dan is er een cursus of workshop te volgen.

Vanmiddag waren we er dus voor Duncan en zijn vriendinnetjes. Hij mocht nl 3 kids uitnodigen en had voor 6 creatieve handjes extra gezorgd. Wat we enorm knap vonden van de meiden dat zij al wisten wat er deze middag ging gebeuren maar al die tijd NIKS tegen Duncan hadden verteld!!! Echte toppertjes dus.

Duncan begon te glimmen toen hij zag waar hij naar binnen ging en bleef dit doen totdat ze weer naar buiten liepen met de taart in hun handen.En het taartenbakken kan beginnen!Nadat Duncan, Michelle, Isa en Femke hun jas hadden opgehangen en kennisgemaakt met Mariska,de dame die vanmiddag de “juf”was, was het tijd om te gaan beginnen.

Mariska legde het uit en de kids stonden te popelen om te beginnen. Als eerst moest de taart in 3 lagen worden gesneden. Best lastig met zon groot mes maar met wat hulp was dit geen probleem. Hierna mocht er gesmeerd worden, met banketbakkerscrème en jam…daarna werd de taart weer tot bolletje gestapeld en mocht de botercrème erop. tussendoor moest er natuurlijk wel geproefd worden of het allemaal echt zo lekker was al het eruit zag.

Hierna mochten ze uitzoeken wat ze wilde maken van hun boltaartje en in welke kleur, er was marsepein in allerlei kleuren beschikbaar, uiteindelijk werden het een groene draak, een roze varken, een roze lieveheersbeestje en groene bloemenbol.

Er werd gekneed, geproefd, gestrooid met poedersuiker, gerold, geproefd, bekleed, geproefd en gedecoreerd. Alsof ze dit gewoon dagelijks doen, geen probleem. Tussendoor was er even een hele snelle break want ja ze wilden eigenlijk doorgaan, met limonade en een heerlijke cupcake.

Tot Slot

De mooiste taart van DuncanAls laatste heeft iedereen zijn/haar naam uitgesneden en werden er foto’s gemaakt van de kunstwerkjes. Het was tijd om af te gaan ronden en nadat de taarten in schitterende echte taartendoosjes waren gezet gingen Duncan en de meiden weer naar huis. In de auto nog vol van alles wat ze gezien en gedaan hadden maar bovenal super enthousiast over de middag.

Duncan, we vonden het erg gezellig met jou en de meiden en ook mama Patricia dank je wel. Het was een eer jullie te mogen ontmoeten.


Met ze alle op een rij

logo De leukste taarten shop

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.