Chantal Janzen Prinses Maxima CentrumHet Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie heeft Chantal Janzen gevraagd om ambassadeur te worden van haar centrum. Het is een uniek centrum in Europa waar alle hoog complexe zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt en is in juni 2018 feestelijk geopend door Koningin Máxima.

In het Prinses Máxima Centrum worden diagnose en behandeling van kinderen vergoed door de zorgverzekeraars, voor de research en alle voorzieningen om bovenstaande missie te kunnen realiseren is financiële steun nodig van onze maatschappij. Dankzij schenkingen van particulieren, fondsen, stichtingen en organisaties kan de Prinses Máxima Centrum Foundation de noodzakelijke voorzieningen realiseren die buiten de reguliere zorgdekking vallen. En juist deze voorzieningen zijn van cruciaal belang voor het welzijn van kind en gezin tijdens het langdurige proces van behandelingen en opnames en in de periode daarna.

Chantal Janzen gaat zich als ambassadeur inzetten om het Prinses Máxima Centrum te ondersteunen in haar missie: ‘ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven’. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte.

Rob Pieters, medisch directeur Prinses Máxima Centrum, lid Raad van Bestuur en hoogleraar kinderoncologie: ‘Chantal Janzen staat model voor de Nederlandse bevolking, ze spreekt iedereen aan en staat met twee benen op de grond. En bovenal wil ze zich echt gaan inzetten voor ons belangrijke doel, dat maakt haar een prachtige ambassadeur voor het Máxima.’

Chantal Janzen: ‘Sinds de opening ben ik regelmatig betrokken geweest bij het Prinses Máxima Centrum, ik leerde daar hoe belangrijk het werk is van de artsen, onderzoekers en verpleegkundigen in hun doel om alle kinderen met kanker te genezen. In mijn nieuwe functie als ambassadeur kan ik nu iets bijdragen aan de behandeling van en onderzoek naar kinderkanker.’

In de aflevering van de tv-serie ‘Chantal Komt Werken’ van donderdag 2 mei op RTL 4 zijn de ervaringen te zien van Chantal die een dag meewerkte als verpleegkundige in het Prinses Máxima Centrum.

Leave a Reply