Nieuws

Bernadette school loopt sponsorloop Westlands hoop en Ticca

By maart 25, 2016No Comments

Zo sta je een presentatie te geven voor de groepen 2 tot en met 8 van de Bernadette school en zo sta je op die zelfde school en gaan de kids dan echt rondjes hardlopen voor  onze stichting. Voor ons net zo spannend en misschien nog wel spannender als voor de kids.

Westlands hoop en Villa Ticca als gekozen goede doelen

Westlands Hoop Bernadette RunSamen met Villa Ticca waren wij het gekozen goede doel. Villa Ticca is bijna onlosmakelijk verbonden aan de Bernadetterun en ons viel de eer te beurt om de andere helft van het bedrag in ontvangst te mogen nemen. Stiekem fantaseer je over het bedrag en wat we ermee kunnen bewerkstelligen, want, dat hadden we natuurlijk al welbedacht….Het geld is DOOR kinderen bijeen gebracht dus willen wij het graag ook ten goede laten komen aan kinderen…we hoorden bedragen van 1500 euro, wat een bedrag!!! ja daar kunnen we een mooie dag mee organiseren. Heel langzaam begonnen we ons een heel voorzichtig beeld te vormen van hoe en wat die dag.

24 maart…de dag van de Bernadetterun

Toen was het 24 maart…de dag van de Bernadetterun. Wij als stichting waren al sinds de presentatie in gesprek dat we toch wel enorm veel geluk hebben dat we als doel gekozen waren. Alle kids van de school hebben we toen gezien en verhalen gehoord. Ook het verhaal van de leerling van de bernadette school die (helaas) tot onze doelgroep behoort en dat we misschien hem een mooie wens kunnen aanbieden. Die wens hebben we inmiddels gehoord en zijn we mee aan de slag, dus gaan ze ook daadwerkelijk de missie van de stichting beleven.

De kinderen houden wel van een grapje

Om half 1 stonden wij op het schoolplein met koffie te kijken naar de kinderen, leraren en ouders van de ouderraad hoe ze alles klaar aan het zetten waren voor  de run. Langzaam kwamen de kinderen op het schoolplein en gingen ze netjes staan op de plek die voor hun klas was gereserveerd. Het woord was aan Herman om samen met de kinderraad het bedrag bekend te maken. Het eerste , niet goede, bedrag wat ze lieten zien vonden wij al enorm, € 1858,25…. wat wij niet wisten is dat dit niet het goede bedrag was….na even goochelen stonden de kinderen uiteindelijk op de juiste plaats en kwam het ENORME bedrag te voorschijn……..

Kippenvel momentje

wij als stichting stonden op dat moment met kippenvel over ons hele lichaam. Iets tegen elkaar zeggen konden we niet meer…want dit gigantische bedrag delen door 2…dan is het nog een mega bedrag…… €4425.61 Wat moet je dan nog zeggen…sprakeloos waren we en stonden flink te slikken. De moeder van Mariska, de oprichtster van Villa Ticca stond naast ons en ook zij was er sprakeloos van. Zo’n bedrag ongelooflijk.

We kregen een mooie cheque van de kinderraad en het mooiste wat zij ons vertelde was dat ze de bank vanmorgen op z’n kop hebben gezet. Het geld-tel-apparaat was vastgelopen, al dat geld, dat kon hij niet aan!!!

Tijd om te rennen!

Toen was het tijd om te gaan lopen. De hele school begon met een gezamenlijke warming up met het liedje cowboys en indianen. Dit was voor ons het wederom een kippenvel moment. Al die kids die daar zo enorm enthousiast stonden te dansen, echt geweldig!!! Daarna klonk het startschot, de kleuters mochten samen met groep 4 als eerste gaan lopen. Alle ouders, opa’s en oma’s stonden te juichen en te schreeuwen om de kids net even dat zetje te geven.

Ik sprak een kleutertje dat even uit stond te blazen om vervolgens rondje 13! te gaan lopen. Prachtig om al die hollende kids te zien. Ook Herman en meester Ted kwamen we onderweg tegen, ook zij liepen de rondjes om de school. De onder en middenbouw liepen de “korte”ronde en de bovenbouw moesten wat extra metertjes maken. De een liep ze, op het eerste gezicht, heel makkelijk de ander wat moeilijker maar ze liepen wel.

Wat een geweldige ervaring

Om half 3 was de emotionele, mooie middag voorbij. Wij nog steeds ietwat overdondert door wat ons die middag was overkomen en de kids moe van het lopen. Wij van stichting Westlands Hoop willen alle kinderen, leraren en natuurlijk ouders, opa’s,  oma’s tantes, ooms, buurtjes, vrienden en iedereen die we vergeten enorm hartelijk bedanken voor de geweldige ervaring en het enorme bijeengebrachte bedrag. We gaan jullie op de hoogte houden en natuurlijk ook proberen voor jullie school/klasgenootje een mooie wens in vervulling te laten gaan.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.