Hoop Nieuws

Artsen vinden mogelijk medicijn tegen terugkeren kanker

By februari 28, 2016No Comments

 

t cellen doden kankercellenZoals altijd zijn wij op zoek naar hoopgevend nieuws mbt ernstige ziekten. In de speurtocht op het WWnet kwam ik dit bericht tegen. Hopelijk wordt het snel waarheid.

Een groep wetenschappers heeft een therapie ontwikkeld met zogenaamde T-cellen. Dat houdt in dat witte bloedcellen aan het lichaam worden onttrokken en die zo bewerkt worden dat ze kankercellen in het lichaam herkennen en aanvallen.

Volgens Dr. Stanley Riddell zijn de resultaten ongeëvenaard:

“These are patients that have failed [every other treatment]. Most patients in our trial would be projected to have two to five months to live. This is extraordinary… unprecedented in medicine to get response rates in this range in these very advanced patients. We have a long way to go. The response is not always durable, some of these patients do relapse … but the early data is unprecedented.”

( Dit zijn patiënten waar elke andere behandeling niet gelukt is. De meeste patiënten in onze studie hadden nog 2 tot 5 maanden te leven. Dit is buitengewoon…ongekend in de geneeskunde om respons te krijgen van deze zeer geavanceerde patiënten. We hebben nog een lange weg te gaan. De response is niet altijd duurzaam, sommige van de patienten zitten in een relaps maar de eerste uitslagen zijn zeker hoopgevend. (vrije vertaling))

Het is mogelijk dat de behandeling voor de duur van veertien jaar effect heeft in het lichaam. Uit onderzoek kwam ook naar voren dat 94 procent van terminaal zieke én behandelde mensen na de therapie helemaal vrij was van kankercellen.

Volgens de BBC is er nog veel onderzoek nodig, omdat de bijverschijnselen nog bijzonder heftig kunnen zijn. Ook werkt de behandeling (nog) niet tegen alle vormen van kanker. Maar wat een ontzettend grote stap in de goede richting!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.